Nieuw: Ploeg Durables

De Ploeg Durables is een verantwoorde collectie met aandacht voor evenwicht tussen mens, milieu en economie.

A modest gesture

In 2021 geeft De Ploeg met het nieuwe duurzame label ‘De Ploeg – Durables’ constructieve inhoud aan haar missie om ieder jaar een stukje duurzamer te worden. Duurzaamheid zit al jaren in het ontwikkelen van collecties die niet onderhevig zijn aan de tijdgeest. Collecties die doordacht ontwikkeld zijn en generaties overleven. De Ploeg zoekt de duurzame uitdaging echter ook in de materialiteit. Met van origine de nadruk op vakmanschap en natuurlijke materialen heeft De Ploeg meer dan ooit oog voor detail en focus op mooie en eerlijke materialen.

Ontdek alle Durables

Natural responsibility

Duurzaamheid was al een thema bij De Ploeg. Met kwaliteiten ‘Sea’ en ‘Ocean’ gaf De Ploeg een aantal jaren terug nieuw leven aan plastic zwerfafval. Voor de kwaliteiten ‘Mesh’ en ‘Rise’ werd gekozen voor garens gemaakt van gerecyclede PET flessen. En met ‘Choice’ introduceerde De Ploeg een pure en toch functionele stof, volledig afbreekbaar, zonder concessies te doen aan de brandveiligheid. Dit reeds bestaande aanbod wordt dit jaar uitgebreid met 5 nieuwe innovatieve kwaliteiten die hun bestaansrecht danken aan de duurzame gedachte.

Mission driven design

De basis van de Durables collectie wordt gevormd door duurzame gewassen, innovatief ontwikkelde alternatieven en vanuit een missie gedreven uitgangspunt. Zo kozen we voor garens gemaakt van gerecycled Trevira CS of gerecycled oceaan plastic, maar ook voor van nature duurzame materialen als hennep en lyocell. De stoffen kenmerken zich door een natuurlijke, artisanale uitstraling en sluiten zodoende feilloos aan op het De Ploeg gedachtegoed.

A new standard

Duurzaam is het antwoord op de tijdgeest. Als de wereld om je heen voortdurend versnelt ga je van nature op zoek naar rust. Ervaringen om bewust van te genieten. Luxe en stilte van natuurlijke materialen en een inspirerende omgeving. De Ploeg is voortdurend in ontwikkeling en streeft naar een verantwoorde collectie met aandacht voor evenwicht tussen mens, milieu en economie. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. Het is de nieuwe standaard.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer