Confectie

De gordijnstoffen van De Ploeg kunnen op meerdere manieren worden toegepast in uw interieur, bijvoorbeeld als geplooide gordijnen maar ook als vouwgordijnen. Om te laten zien wat de mogelijkheden zijn en hoe een stof in een bepaalde confectie uitvoering toont, zie je hier een overzicht.

Wave plooi

Een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes vormt de basis voor een strak gordijn. Door gebruik van ‘waveband’ valt het gordijn soepel in de plooi en ontstaat er een zogenaamd golf-effect waarbij het gordijn onder de rail doorloopt. De manier waarop het gordijn dan valt is te vergelijken met confectie op ringen. De runners zijn met een koordje van 8 cm aan elkaar verbonden, hierdoor ontstaat er een mooie regelmatige plooi in het gordijn.

Door de vaste afstand tussen de runners en de vaste afstand tussen de haken in het gordijn ontstaat een golfbeweging die zich bijna exact herhaalt.

Stofbehoefte 180% – 240%

Ringen

Gordijnen kunnen ook worden voorzien van zeilringen in verschillende maten en kleuren. Deze manier van confectioneren is met name geschikt voor de wat stuggere stoffen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van confectie met een plooi aan ringen. Het haakje gaat dan door een oogje aan de ringen. Het hoofdje mag dan maar 1 centimeter hoog zijn en bedekt dan alleen het ophangringetje. De ringen en roede blijven volledig zichtbaar.

Ringen, verkrijgbaar in diverse kleuren en maten, worden aan de bovenkant ingeslagen zodat het gordijn over een roede kan glijden.

Stofbehoefte 200% – 260%

Vouwgordijn

Het vouwgordijnenprogramma bestaat uit verschillende modellen met ingestikte baleinen aan voor- of achterzijde. De vouwgordijnen kunnen zowel gevoerd als ongevoerd worden gemaakt.

De Ploeg heeft een aantal doekkwaliteiten geselecteerd die goed te verwerken zijn als vouwgordijn. Deze kwaliteiten zijn vooraf uitvoerig getest om te beoordelen of deze vouwgordijn geschikt zijn.

Enkele plooi

De enkele plooi kan gebruikt worden bij elk type stof. het gordijn hangt vóór of onder de rail. Op de foto is de enkele plooi geconfectioneerd onder de rail.

Stofbehoefte 150% – 200%

Enkele plooi met retourplooi

De enkele retourplooi kan gebruikt worden bij elke type stof. Tussen de plooien aan de voorkant wordt een plooi aan de achterkant gestikt zodat de plooien mooier in model blijven hangen. Het gordijn hangt onder de rail.

Stofbehoefte 170% – 220%

Dubbele plooi

De dubbele plooi kan gebruikt worden bij elk type stof. Het gordijn hangt vóór of onder de rail. Deze plooi hangt voller dan de enkele plooi.

Stofbehoefte 200% – 260%

Dubbele plooi met retourplooi

Deze plooi hangt voller dan de enkele plooi. Tussen de dubbele plooien aan de voorkant wordt een plooi aan de achterkant gestikt zodat de plooien mooi in model blijven hangen. Het gordijn hang onder de rail.

Stofbehoefte 220% – 280%