Nieuw: fabrics with a story to tell

Ontdek alle durables stoffen met ieder een uniek verhaal.

Twinwool

Een hoogwaardige wollen meubelstof met een duurzaam karakter. Twinwool is namelijk gemaakt met aangespoeld oceaanplastic. Gedreven vrijwilligers verzamelen plastic afval op oceaanstranden, rivieroevers en in kustgemeenschappen. Dit wordt vervolgens middels een innovatief recyclingprocedé verwerkt tot Bionic® garen. In combinatie met een hoogwaardige wol, zoals we die kennen van Ploegwool, vormt dit onze duurzame meubelstof Twinwool. Deze unieke twijn geeft de stof een prachtig tweekleurig effect en een bijzondere verhaal, enig in zijn soort.

Bekijk Twinwool

Akin

Een luchtige, transparante, vlamvertragende gordijnstof met de verfijnde uitstraling van batist. Akin is kamerhoog en gemaakt van 100% pre-consumer recycled Trevira CS, dit houdt in dat restafval uit de productie als een waardevolle grondstof voor hergebruik wordt beschouwd en wordt verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product. Door bewust om te gaan met grondstoffen proberen we onze bronnen minder uit te putten.

Bekijk Akin

Basket

Een bijzondere gordijnstof gemaakt van 100% hennep. Basket is een soepel vallende, los geweven structuur die qua uitstraling vergelijkbaar is met linnen. Omdat deze gordijnstof 100% natuurlijk is, is hij ook helemaal biologisch afbreekbaar. Maar het gebruik van hennep kent nog veel meer voordelen;, het is namelijk een bijzonder duurzaam gewas. Zo heeft hennep veel minder water nodig bij het groei- en verwerkingsproces dan bijvoorbeeld katoen, en het verbouwen van hennep neemt minder landbouwgrond in beslag dan gewassen de teelt van andere natuurlijke vezels. Hennep groeit snel en makkelijk, heeft daarom weinig tot geen pesticiden nodig en de plant geeft een groot deel van de voedingsstoffen die hij uit de bodem haalt weer terug. Kortom, Basket is een mooie stof, met een mooi levensverhaal.

Bekijk Basket

Wood

Een soepel vallende, dichte gordijnstof gemaakt van Tencel™-Lyocell en Linnen. Lyocell is het duurzame alternatief voor viscose, een garen gemaakt van houtpulp uit speciaal daarvoor beheerde bossen. Gemaakt middels een closed-loop productieproces waarbij geen chemicaliën vrijkomen. In combinatie met linnen maakt dit een 100% natuurlijke stof die helemaal biologisch afbreekbaar is. Wood heeft een subtiele glans en een zachte touché vanwege het aandeel Lyocell, gecombineerd met de droge linnen pitjes die hier en daar zichtbaar zijn zorgt dit voor een gordijnstof met een elegante optiek.

Bekijk wood

Drift

Een soepel vallende inbetween gordijnstof, geweven in een mix van rijke materialen met in de hoofdrol Tencel™-Lyocell. Lyocell is het duurzame alternatief voor viscose, een garen gemaakt van houtpulp uit speciaal daarvoor beheerde bossen. Gemaakt middels een closed-loop productieproces waarbij geen chemicaliën vrijkomen. Drift is een mooie tactiele structuur met een meerkleurige optiek en een zeer zachte touché.

Bekijk Drift

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer