DESIGN

Authentiek ontwerp – gemaakt om lang mee te gaan

Al 100 jaar is ons streven nooit veranderd. De Ploeg staat nog steeds voor hoogwaardige, eerlijke ontwerpen die lang meegaan. Van oudsher ontwikkelen we stoffen die aansluiten bij het ‘goed wonen’ principe. En ook nu richten onze ontwerpers zich nog altijd op bewust en tijdloos ontwerpen waarin comfort, de mens en het milieu centraal staan.

In house design

De Ploeg ontwikkelt haar collecties helemaal in eigen huis, gebaseerd op originele structuren, patronen en kleurschakeringen. De stoffen worden vakkundig geproduceerd en draad voor draad samengesteld en geweven. We zoeken onze materialen met zorg uit en testen bij het ontwerp- en ontwikkelproces of ze veilig, kleurecht, slijtvast en degelijk zijn.

Innovatief design

We hechten aan kenmerkende jacquardtechnieken maar verleggen ook onze grenzen door gebruik te maken van innovaties. We spelen met kleur en structuur om te komen tot technisch hoogstaande designs die voortborduren op onze iconische stijl. Een stijl die wordt gekenmerkt door eenvoud en innovatie.

Toepasbaarheid en functionaliteit staat bij het ontwikkelproces hoog in het vaandel. Daarom werken we nauw samen met architecten en detaillisten, meubelmakers en consumenten.

Tijdloos design

Interieurstoffen van De Ploeg zijn tijdloos in kleur en vorm, maar wel van nu. Er is een ruime keus in materialen, van soepel tot robuust, transparant of gesloten, met een rijke textuur of gladde touch. Onze ontwerpen worden ontwikkeld met het oog op tijdloze trends. Daardoor passen ze in veel interieurs en blijven ze decennialang in de smaak vallen.