Onderhoud

Wil je lang genieten van jouw De Ploeg stoffen? Neem dit advies ter harte, om zolang mogelijk plezier te hebben van jouw De Ploeg gordijn- en/of meubelstoffen.

Meubelstoffen

  • Knip lussen/ halen nooit af, maar stop ze terug in het weefsel.
  • Stofzuigen met een glad mondstuk en eventueel borstelen met een zachte meubelborstel.
  • Houd ook de naden op uw meubel stof – en vuilvrij.
  • Vermijd direct zonlicht.
  • Reinig uw meubelstof regelmatig, dit verlengt de levensduur.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze zijn vaak minder geschikt voor meubelstoffen.
  • Gebruik nooit zeep of afwasmiddel.
  • Impregneer in geen geval uw Ploeg meubelstof met vlek – en/ of vuilwerende middelen. Dit kan de vezel aantasten en bijvoorbeeld de goede vuilwerende eigenschappen van wol te niet doen. Ook op synthetische samenstellingen (bijvoorbeeld Trevira CS), is het minder geschikt. De garantie op de meubelstof vervalt dan volledig.
  • De Ploeg adviseert alleen onderhoud – en reinigingsmiddelen van James of LCK/ Puratex (www.lcknederland.nl).

Bekijk alle meubelstoffen

Gordijnstoffen

Laat gordijnen niet te vuil worden. Het wassen of chemisch reinigen geeft dan betere resultaten en de gordijnen blijven langer mooi. Verwijder vooraf altijd de haken. Deze kunnen het weefsel en de was- en reinigingsapparatuur beschadigen.

Grotere gordijnen kunnen over het algemeen niet in een wasmachine worden gewassen. Bij een te hoge vulling van de wastrommel worden de gordijnen te veel blootgesteld aan wrijving en kreukvorming. Bovendien, wollen gordijnstoffen mogen alleen chemisch worden gereinigd.

Bekijk alle gordijnstoffen

Onderhoud en reiniging van onze meubelstoffen verlengt de levensduur

Ploegstoffen laten zich bovendien uitstekend reinigen. De toepassing van de juiste reinigingsproducten en de juiste handelingswijze zijn van belang. Eveneens kunt u altijd een professionele reiniger inschakelen.

Wekelijks onderhoud 

Wekelijks onderhoud van meubelstoffen heeft als effect dat stof en vezeldeeltjes zich niet kunnen ophopen of gaan hechten aan het doek. Het is belangrijk daarbij uw meubel te stofzuigen met een glad hulpstuk, ook tussen en onder zitkussens.(let op de scherpe rand aan het einde van de zuigstang zelf) Het doel van goed stofzuigen is het verwijderen van vuildeeltjes, stof en zand (met een schurende werking, ook in en rondom naden!).

Periodiek onderhoud

Met betrekking tot periodiek onderhoud is het grootste probleem de ophoping van huidvetten. Deze vindt u met name op de armleuningen, hoofdsteun en zitvlak. Een grauwe of vettige plek kan op den duur zichtbaar worden. Huidvetten laten zich uitstekend verwijderen door toepassing van James Water. (zie www.james.eu). Spray James Water op een droge badstof doek en wrijf hiermee in rustige lange halen over de vervuilde vlakken. Met betrekking tot het gebruik van LCK-Puratex, wordt wekelijks onderhoud geadviseerd met een speciale reinigingshandschoen, eventueel in combinatie met enkele druppels Puratex reinigingswater. Direct te bestellen op betreffende website.(www.lcknederland.nl)

Vlekverwijdering

In geval van vlekken, raden wij u in eerste instantie aan alleen water met een handdoek te gebruiken. Maak de handdoek goed nat met lauwwarm water en wring deze uit. Leg over de vlek en laat de handdoek drogen zonder deze tussentijds op te tillen (kan tot 24 uur duren). Grote delen van de vlek zullen tijdens het drogen van de handdoek worden opgenomen in de katoenen vezel. De eventuele resten van de vlek kunt u nabehandelen met James vlekkenwater of James vlek verwijderraar. Bij het gebruik van LCK-Puratex, geen natte handdoek gebruiken, maar als eerste stap deppen met ongekleurd keukenpapier. In geval van in water oplosbare vlekken, Puratex Strong cleaner toepassen, bij vetvlekken Puratex degreaser gebruiken.

Alle stoffenkwaliteiten van De Ploeg zijn zowel op het gebruik van LCK-Puratex als ook op James producten getest en terug te vinden op betreffende websites.

Komt je er niet uit, of wil je het laten reinigen, dan beschikt LCK Nederland ook over een eigen servicedienst (Proper Meubelonderhoud) die zowel bij bedrijven als particulieren ter plekke kunnen reinigen.