Duurzaam

In al meer dan honderd jaar is ons streven nooit veranderd. We staan nog altijd voor hoogwaardige stoffen en pure materialen die lang meegaan. We zetten ons met hart en ziel in voor een eerlijk productieproces en ontwikkelen producten die bijdragen aan een comfortabele leefomgeving.

European Reach standaarden

Alle ploegstoffen worden 100% geproduceerd volgens de Europese Reach standaarden. REACH is een verordening van de Europese Unie. De afkorting REACH staat voor Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperkingen van Chemische Stoffen. Het doel is om de risico’s van chemische stoffen voor mens en milieu te beperken en te reguleren. Als bedrijf voeren we daarom continue verbeterende maatregelen door. We verklaren daarmee volledig aan de REACH voorwaarden te voldoen.

Grondstoffen hergebruiken

We geven de voorkeur aan hernieuwbare materialen en doen steeds meer aan recycling en upcycling. zo hebben we onder andere stoffen in collectie die gemaakt zijn van gerecycled plastic uit de oceaan, maar ook van gerecyclede post-consumer petflessen.

Reststoffen

Om afvalmateriaal tot een minimum te reduceren en te laten zien dat reststoffen waarde hebben, maakt koda amsterdam al jaren de mooiste accessoires met het overgebleven knipafval van Ploegstoffen. Denk aan kussens, plaids, tassen en etui’s, elk item is uniek en met liefde gemaakt door Nederlandse ateliers.

Zorg en vakmanschap

De Ploeg ontwerpt en ontwikkelt collecties helemaal in eigen huis. Stoffen worden vakkundig geproduceerd en draad voor draad samengesteld en geweven. We selecteren onze materialen met zorg en dat zie je terug in de kwaliteit en levensduur van onze producten.

ISO 14001 en 9001

De Ploeg is officieel ISO 14001 en 9001 gecertificeerd. Een internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen. De Ploeg stelt zich daarmee ten doel om milieurisico’s van bedrijfsvoering te beheersen en zelfs te verminderen. Tevens wordt hiermee bevestigd dat De Ploeg beschikt over een management systeem waarin kwaliteit en logistiek gewaarborgd blijven.

Oeko-Tex®

Oeko-tex is een wereldwijde standaard die aangeeft dat het gebruik van schadelijke chemicaliën gereguleerd is. Al onze stoffen dragen dit keurmerk en zijn dus veilig voor je gezondheid.

Iedere stof wordt uitgebreid getest

We selecteren onze materialen met zorg en testen de kwaliteit van alle meubel- en projectstoffen bij het ontwerp- en ontwikkelproces. Zo kan de stof worden voorzien van een onderhoudsadvies en kunnen we de kwaliteit waarborgen.

Voordat een stof bij de klant komt testen we onder andere de slijtweerstand en de naad- en schuifweerstand, maar ook pilling, krimp, lichtechtheid en de vlamvertragendheid worden getest.

Testen doen we bij geaccrediteerde laboratoria en testresultaten zijn transparant en opvraagbaar.