Working world

De binnenhuisarchitecten van D/Dock denken vanuit de ervaring en de beleving van de gebruiker van een interieur, thuis, in de zorg of op het werk.

D/DOCK Amsterdam

De binnenhuisarchitecten van D/Dock denken vanuit de ervaring en de beleving van de gebruiker van een interieur, thuis, in de zorg of op het werk. Vormgeving kan bijdragen aan die belevingswereld, aan het welzijn van de mens.

Voorbeelden van projecten waarbij De Ploeg samenwerkte met D/Dock-architecten: Google Amsterdam, OVG Amsterdam, Element Hotel Amsterdam, Delta Lloyd en VUmc Cancer Centre.

Feel good office

D/DOCK kreeg de kans om drieduizend vierkante meter kantooromgeving te transformeren in een interactief landschap voor het Amsterdamse Googleteam. De inspiratiebron voor het interieurontwerp was de garage waarin Larry Page en Sergey Brin Google oprichtten.

Eigenzinnige elementen verwijzen daarnaar – van graffiti op de muren en armaturen in de vorm van kartonnen dozen tot de industriële open plafonds en de containermuur in de Johan Cruijff Tech Talk. Dat is het auditorium dat plaats biedt aan zeventig personen.

D/DOCK benaderde de nieuwe werkomgeving als een intelligent landschap. Zo heeft elke vloer zijn eigen ‘cave’. In dat gebied rondom de kern van het gebouw komen alle openbare faciliteiten samen, zoals vergaderruimtes, video booths, ‘huddle rooms’ (compacte vergaderkamers) en micro-kitchens. De individuele werkplekken zijn onderdeel van de ‘neighbourhoods’ die aan het raam grenzen. Door deze adaptieve lay-out stimuleert de werkomgeving die communicatie, maar biedt die tegelijk ruimte voor concentratie en afzondering. Het kantoor geeft subtiele knipogen naar de Nederlandse cultuur.

Volgens partner & managing director Coen van Dijck is het Google kantoor een feelgoodkantoor. “Het is een plek die mensen beter laat functioneren door een werkomgeving die aan ieders behoeften voldoet”, legt hij uit. “Geluk, comfort, flexibiliteit, ontspanning, beweging, daglicht, frisse lucht, visuele stimulans en een uitgebalanceerde catering zijn fundamentele elementen die dit kantoor gezond maken.”

Op de werkplek bij Google Amsterdam zijn de Ploegstoffen Nevada, Polar, Acre en Vilano toegepast.

Furnify

Achter elk gebruikt meubel schuilt een verhaal.

Furnify koppelt de toenemende vraag naar tweedehands meubilair aan het aanbod van afgewaardeerde interieurgoederen om authentieke interieurs te realiseren. Furnify neemt daarmee een voorsprong in circulair inkopen. Gebruikte meubelen zijn producten met een verhaal waarvan de resterende waarde vaak wordt onderschat.

In plaats van de wereld te belasten met nieuwe producten maakt Furnify dankbaar gebruik van afgedankt meubilair door een groot netwerk van second life leveranciers. In samenwerking met lokale ambachtslieden voorziet Furnify de afgewaardeerde goederen van een nieuw design door upcycling en restyling. Het bedrijf zet de meubelen opnieuw in de markt en geeft ze zo een tweede leven.

D/Dock paste de unieke Furnify-kantoormeubelen al toe in projecten van bijvoorbeeld Google Amsterdam en Delta Lloyd.

Hulp nodig bij een project? Wij helpen je graag.

"*" geeft vereiste velden aan

Project type
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer