Nieuwe collectie De Ploeg op IMM 2020

De Ploeg presenteerde haar nieuwe collectie 2020 op IMM.

De essentie

De Ploeg gaat terug naar de essentie. Alles draait om het wezen en de veelzijdigheid van het weven. We maken karaktervolle stoffen door verfijnde technieken. En door te profiteren van de nieuwe mogelijkheden van eigentijdse procedés. Elke stof heeft een eigen aanzien/signatuur/stemming. De textuur kan delicaat of grover zijn, maar altijd zacht en mooi van eenvoud. Soms is er de kalmte van harmonieuze neutrale tonen of de ingetogen speelsheid van herhalende structuren. Maar de collectie bevat ook dessins met expressieve strepen en kleurblokken.

Unbottling beauty

Sommige Ploegstoffen zijn niet alleen mooi, maar hebben ook een verhaal. Ze voegen waarde en schoonheid toe aan afgedankte materialen en besparen zo grondstoffen. Voor goed wonen met een goed geweten. Deze kwaliteiten bestaan voor 65% uit garen van gerecyclede plastic flessen. Dat wordt verweven tot duurzame weefsels. Het bijzondere materiaal wakkerde onze creativiteit aan en inspireerde ons tot twee varianten. Mesh is de serene uni versie en Rise een digitaal gedrukte print in diverse subtiele verlopende tinten en tonen.

Structuur

Structuur karakteriseert onze vijf nieuwe meubelstoffen. Bijzondere bindingen van de zachte garens maken de stof stevig en stijlvol en geven een levendige gelaagdheid en dieptewerking. De materialen zijn synthetisch of natuurlijk, elk met een eigen voordeel. Van grof tot fijn, van bouclé tot chenille zijn ze functioneel, robuust en esthetisch. De soepele stoffen zijn behaaglijk en nodigen uit om op te zitten. En natuurlijk houden ze hun kleur en sterkte. Made to last.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

Een raam, om bij stil te staan

Een raam om bij stil te staan, te turen, te dromen en te vervagen. Een raam om naar de verte te staren.

Lees meer
Lees meer

Soft focus

De ploeg staat voor ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

Akoestische transparante gordijnen 

Voor het eerst presenteren we daarmee stoffen die zowel geluiddempend als transparant zijn.

Lees meer