Nieuwe collectie De Ploeg op IMM 2020

De Ploeg presenteerde haar nieuwe collectie 2020 op IMM.

De essentie

De Ploeg gaat terug naar de essentie. Alles draait om het wezen en de veelzijdigheid van het weven. We maken karaktervolle stoffen door verfijnde technieken. En door te profiteren van de nieuwe mogelijkheden van eigentijdse procedés. Elke stof heeft een eigen aanzien/signatuur/stemming. De textuur kan delicaat of grover zijn, maar altijd zacht en mooi van eenvoud. Soms is er de kalmte van harmonieuze neutrale tonen of de ingetogen speelsheid van herhalende structuren. Maar de collectie bevat ook dessins met expressieve strepen en kleurblokken.

Unbottling beauty

Sommige Ploegstoffen zijn niet alleen mooi, maar hebben ook een verhaal. Ze voegen waarde en schoonheid toe aan afgedankte materialen en besparen zo grondstoffen. Voor goed wonen met een goed geweten. Deze kwaliteiten bestaan voor 65% uit garen van gerecyclede plastic flessen. Dat wordt verweven tot duurzame weefsels. Het bijzondere materiaal wakkerde onze creativiteit aan en inspireerde ons tot twee varianten. Mesh is de serene uni versie en Rise een digitaal gedrukte print in diverse subtiele verlopende tinten en tonen.

Structuur

Structuur karakteriseert onze vijf nieuwe meubelstoffen. Bijzondere bindingen van de zachte garens maken de stof stevig en stijlvol en geven een levendige gelaagdheid en dieptewerking. De materialen zijn synthetisch of natuurlijk, elk met een eigen voordeel. Van grof tot fijn, van bouclé tot chenille zijn ze functioneel, robuust en esthetisch. De soepele stoffen zijn behaaglijk en nodigen uit om op te zitten. En natuurlijk houden ze hun kleur en sterkte. Made to last.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer