Healing environment

Het gaat niet meer alleen om zorg en medicatie, de omgeving wordt steeds belangrijker!

Bijdragen aan een prettige zorgomgeving

Iedereen voelt intuïtief wel aan dat gebouwen invloed hebben op hoe mensen functioneren en hoe ze zich voelen. Hoe ongrijpbaar die invloed ook is. De potentiële effecten van de fysieke omgeving worden steeds serieuzer genomen, mede door concrete resultaten uit onderzoek. Het aanpassen van die omgeving zodat ook deze bijdraagt aan de genezing is een nieuwe ontwikkeling. Een healing environment is een zorgomgeving die is ingericht vanuit de evidence based design gedachte. Een omgeving die optimaal bijdraagt aan het welzijn, herstel en functioneren van mensen.

Positieve invloed op het welbevinden

Kleuren spelen een belangrijke rol. Kleuren die subtiel en harmonieus zijn, rustige en lichte kleuren aangevuld met kleuraccenten daar waar het kan. Niet meer klinisch maar open en gastvrij met warme kleuren en vooral veel daglicht en uitzicht. Toepassingen die een zorg- of gezondheidsinstelling kan inzetten in het kader van healing environment zijn praktische zaken als daglichttoetreding, goede lux-waarden (hoeveelheid licht per vierkante meter) en een prettige routing. Maar denk ook aan sfeer bepalende zaken: toepassing van groen, uitzicht op een groene omgeving en kleuren die passen bij de ruimte, de gebruikers van de ruimte en de activiteiten die er plaats vinden. Omdat gordijnen een belangrijk kleurelement zijn spelen ze een rol bij het welbevinden in de ruimte.

Sfeerbepalend maar boven alles functioneel

De Ploegstoffen kleden de ruimte aan, bieden comfort en regelen de lichtinval en de temperatuur. Ze halen de scherpe kantjes van ongewenste omgevingsgeluiden en nagalm. Ook kunnen ze de ruimte verbinden of verdelen en dat allemaal zonder afbreuk te doen aan de vereiste specificaties!

  • Onderhoud; bacteriedodende stoffen die over het algemeen op 60 graden wasbaar zijn.
  • Veiligheid; brandvertragende stoffen.
  • Functionaliteit; stevige meubelstoffen, vuilafstotende finish/vezels.
  • Uitstraling gevoel van thuiskomen, thuis voelen, gordijnen afstemmen op het thuisgevoel.

Stijlvol brandvertragend

De Ploeg ontwikkelde een aantal stoffen speciaal voor de zorgsector. Die stoffen zijn bijvoorbeeld samengesteld uit 100% Trevira CS garen waardoor ze de best denkbare brandwerende eigenschappen bezitten. Op die manier is de stof ideaal voor toepassingen in ziekenhuizen en andere zorgstellingen. De kwaliteiten voor de zorgsector zijn wasbaar op 60 graden en aanvullend antibacterieel te finishen.

Ontdek alle brandvertragende stoffen

Lust voor het oog maar rust voor het oor

Voor openruimtes heeft De Ploeg ook een aantal akoestische transparante gordijnstoffen in collectie. Transparante gordijnen die meehelpen aan een optimaal binnenklimaat, niet alleen door de inkijk, privacy te respecteren ook door de nagalmtijd in de ruimte te verminderen, waardoor een beter welbevinden.

Bekijk alle akoestische stoffen

Hulp nodig bij een project? Wij staan voor je klaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Project type
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer