Feltwool: geeft wol tweede leven

Feltwool is een hoogwaardige meubelstof met een royaal aandeel gerecyclede wol. De vervilting voegt aan de warme zachtheid van wol een compacte en soepele textuur toe. De rijke blend van kleuren ontstaat door een uitgekiende sortering van het hergebruikte textiel. Met Feltwool belanden oude kleding en knip- en productieresten niet op een afvalberg, maar worden ze opnieuw van waarde/waardevol als veelzijdig toepasbare meubelstof met een lange levensduur.

Tweede leven met eersteklas kwaliteit

Wol is een hernieuwbaar materiaal waarmee De Ploeg graag werkt vanwege de natuurlijke uitstraling. Pure wol recyclen voor toepassing in meubelstoffen is een uitdaging omdat de vezels bij het verwerken korter worden. Vervilting biedt dan uitkomst. Daardoor haken de vezels in elkaar, wat het materiaal opnieuw stevigheid verleent. Daarnaast zorgt de toevoeging van kleine hoeveelheden langere polyester- en polyamidevezels voor cohesie en veerkracht.

Zo maakt De Ploeg duurzaamheid en besparing van grondstoffen mogelijk zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort.

Bekijk Feltwool

Kleur als erfenis

Feltwool is er in 29 tijdloze interieurtinten. De stof ontleent de kleur niet aan een verfbad, maar aan de sortering en menging van de teruggewonnen vezels. De stof is daardoor nooit helemaal uni, maar laat een rijke melange van tinten zien. Door het verven over te slaan, dringen we het gebruik van verfstoffen en water terug.

De transformatie stap voor stap

  • Versneden of verscheurd textiel wordt gesorteerd op kleur en compositie.
  • De vezels worden gemengd, gekaard en tot een garen met 70% wol gesponnen.
  • Na controle worden de nieuwe garens tot een soepele stof geweven.
  • Het weefsel wordt met water, warmte en wrijving vervilt.

Gegarandeerd verantwoord

Feltwool voldoet aan alle eisen van internationaal keurmerk Global Recycle Standard voor verantwoorde productie en traceerbare herkomst van gerecyclede materialen.

Herboren om opnieuw lang mee te gaan

Feltwool verloochent zijn herkomst niet. Net als scheerwol is het vlamdovend, zelfreinigend en geluiddempend. De stof is door de vilttechniek uitermate slijtvast. (Martindale 90.000 en Pilling 3-4 uit 5). Dat maakt Feltwool bij uitstek geschikt voor projecten.

Bekijk Feltwool

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer