De Ploeg-Timeless

De collectie ontlenen we aan de minimalistische Scandinavische stijl: elegant en harmonieus, mooi van eenvoud. Benieuwd hoe deze uitgangspunten zich ontwikkelt hebben?

Bijna honderd jaar

In bijna honderd jaar is ons streven nooit veranderd. We staan nog steeds voor hoogwaardige, eerlijke materialen die lang meegaan. We zetten ons met hart en ziel in voor een herkenbaar eigen design. En we hebben aandacht voor wat mensen in essentie nodig hebben om comfortabel te wonen en werken. Met die uitgangspunten ontwikkelen we uitgelezen functionele stoffen die rust, balans en schoonheid in het interieur brengen. We hechten aan klassiek vakmanschap, maar omarmen ook nieuwe kennis en moderne technologieën.

Bekijk de collectie

The family of fabrics – timeless simplicity

Interieurstoffen van De Ploeg zijn tijdloos in kleur en vorm, maar wel van nu. Er is een ruime keus in materialen, van soepel tot robuust, transparant of gesloten, met een rijke textuur of gladde touch. Speel ermee en durf ze te combineren. Onze creatieve ontwerpen worden ontwikkeld met het oog op trends die lang meegaan. Daardoor passen ze in veel interieurs en blijven ze decennialang in de smaak vallen.

Modern nordic minimalism creates harmony

Effen stoffen, kleurmelanges en weefstructuren stralen kalme, ingetogen luxe uit. Ze bieden met hun natuurlijke uitstraling een tegenwicht aan de drukke wereld buiten. De inspiratie voor dit deel van de collectie ontlenen we aan de minimalistische Scandinavische stijl: elegant en harmonieus, mooi van eenvoud.

Contemporary graphics – playfully shaping colours

Met onze kleurrijke, grafische dessins durven we ook een vleugje van het onverwachte toe te laten. Geometrische vormen, blokken en vlakken die altijd een speelse en verfijnde signatuur hebben. Modern en losjes geïnspireerd op herkenbare motieven, dus toch vertrouwd.

Authentic design – made to last

De Ploeg ontwerpt en ontwikkelt collecties helemaal in eigen huis met originele structuren, patronen en kleurschakeringen. De stoffen worden vakkundig geproduceerd en draad voor draad samengesteld en geweven. We zoeken onze materialen met zorg uit en testen bij het ontwerp- en ontwikkelproces of ze veilig, kleurecht, slijtvast en degelijk zijn.

Respect for man and the environment

Ploegstoffen worden vrijwel helemaal binnen de EU geproduceerd, zodat de productieprocessen en werkomstandigheden beantwoorden aan strenge normen. Al onze kwaliteiten voldoen aan Europese REACH-standaarden en worden zonder schadelijke chemicaliën gemaakt. We geven de voorkeur aan natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen en doen steeds meer aan recycling en upcycling.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

Isolerende gordijnen

De Ploeg neemt haar verantwoordelijkheid en ontwerpt modische en functionele gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Destination Design: inspiratie en ontmoeten

Destination Design is een initiatief van verschillende Nederlandse en internationale designmerken.

Lees meer
Lees meer

New: Upholstery fabrics

We ontwikkelen Tijdloos en duurzaam, met de gedachte dat mooie stoffen elke periode, smaak en alle vluchtige trends overstijgen.

Lees meer