De Ploeg doordacht duurzaam – ISO 14001

Afgelopen jaar is De Ploeg officieel ISO 14001 gecertificeerd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Ploeg streeft ernaar een verantwoordelijke fabrikant, klant, werkgever, verkoper en buur te zijn. Alles wat we doen, is ontworpen om onze onderneming en het bedrijf van onze klanten te laten groeien en bij te dragen aan een duurzamere wereld. We moedigen onze werknemers, onze klanten en onze partners actief aan deel te nemen aan initiatieven die het milieu ondersteunen.

ISO 14001 Gecertificeerd

Afgelopen jaar is De Ploeg officieel ISO 14001 gecertificeerd. Een internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen. De Ploeg stelt zich daarmee ten doel om milieurisico’s van bedrijfsvoering te beheersen en zelfs te verminderen.

Bekijk certificaat

De Ploeg vermindert milieu belasting

De Ploeg werkt systematisch aan de vermindering van milieubelasting. Dit heeft zijn weerslag op de geleverde producten en diensten. Als gecertificeerde organisatie blijven we zoeken naar mogelijkheden om de milieubelasting van de producten zelf (bijv. energieverbruik, materiaalgebruik) als ook van het productieproces te verminderen.

In het verlengde van ISO 14001 werkt De Ploeg behalve aan duurzame processen ook aan duurzame producten.

De Ploeg & SEA

Nieuw is de circulaire gordijnstof SEA. Gemaakt van aangespoeld plastic. SEA geeft nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden. Met dat grensverleggende hergebruik helpt De Ploeg wereldwijd stranden schoon te houden en grondstoffen te besparen.

De Ploeg & Koda

Blijvende kwaliteit: goed voor een tweede leven! Omdat ook de onverslijtbare ploegstoffen afval worden hebben de ontwerpers van ploegstoffen een begin gemaakt met het hergebruiken van afvalmateriaal tot nieuwe textiel producten. Hergebruik knipafval van De Ploeg. Diana van Dongen werkte samen met De Ploeg aan het Re-use Project. Dit resulteerde in een nieuw merk: Koda Amsterdam.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

Sepanova – R

Een gordijnstof speciaal ontwikkeld voor de zorg sector.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg 100 jaar: Een eeuw van tijdloze schoonheid en vakmanschap

De Ploeg viert zijn 100-jarig jubileum en laat een erfenis van ambacht, vakmanschap en tijdloos ontwerp achter.

Lees meer
Lees meer

Feltwool: geeft wol tweede leven

Feltwool is een hoogwaardige meubelstof met een royaal aandeel gerecyclede wol.

Lees meer