Aligning softness

De Ploeg gaat terug naar de essentie

Alles draait om het wezen en de veelzijdigheid van het weven. We maken karaktervolle stoffen door verfijnde technieken. En door te profiteren van de nieuwe mogelijkheden van eigentijdse procedés. Elke stof heeft een eigen signatuur. De textuur kan delicaat of grover zijn, maar altijd zacht en mooi van eenvoud. Soms is er de kalmte van harmonieuze neutrale tonen of de ingetogen speelsheid van herhalende structuren. Ons repertoire van natuurlijk ogende stoffen breiden we uit met moderne technische kwaliteiten. Die accentueren met hun uitgesproken open rasterweefsels het lijnenspel.

Composing textiles

De collectie gordijnstoffen is rijkgeschakeerd in materiaal, structuur en uiterlijk. De rode draad is de hoge kwaliteit, veelzijdigheid en geschiktheid voor het huidige tijdsbeeld. De uitstraling varieert van ingetogen warm en natuurlijk tot grafisch – een raamwerk van contouren en kleuren. Met echt linnen en linnenlook, maar ook glanzende finishes en functionele materialen als Trevira.

Constructing softness

Structuur karakteriseert onze vijf nieuwe meubelstoffen. Bijzondere bindingen van de zachte garens maken de stof stevig en stijlvol en geven een levendige gelaagdheid en dieptewerking.

De materialen zijn synthetisch of natuurlijk, elk met een eigen voordeel. Van grof tot fijn, van bouclé tot chenille zijn ze functioneel, robuust en esthetisch. De soepele stoffen zijn behaaglijk en nodigen uit om op te zitten. En natuurlijk houden ze hun kleur en sterkte. Made to last.

Honest wovens

De Ploeg zet in op hernieuwbare materialen en eerlijke productieprocessen. We voegen daar nog een nieuwe dimensie aan toe door niet alleen grondstoffen, maar ook ontwerpen te hergebruiken. We geloven in originaliteit en doordacht design. Maar waarom zouden we een goed ontwerp vervangen als we het ook opnieuw kunnen uitvinden en revitaliseren? We brengen drie vertrouwde kwaliteiten nogmaals uit, maar dan in een nieuwe, frisse reeks kleuren. Een contemporain/eigentijds perspectief op dierbare klassiekers.

Unbottling beauty

Sommige Ploegstoffen zijn niet alleen mooi, maar hebben ook een verhaal. Ze voegen waarde en schoonheid toe aan afgedankte materialen en besparen zo grondstoffen. Voor goed wonen met een goed geweten. Deze kwaliteiten bestaan voor 65% uit garen van gerecyclede plastic flessen. Dat wordt verweven tot duurzame weefsels. Het bijzondere materiaal wakkerde onze creativiteit aan en inspireerde ons tot twee varianten. Mesh is de serene uni versie en Rise een digitaal gedrukte print in diverse subtiele verlopende tinten en tonen.

Arranging colour

Met de dessins grijpen we terug naar de minimalistische, functionele stijl waar De Ploeg mee begon. We laten ons opnieuw inspireren door Bauhaus voor strakke, systematische en geometrische ontwerpen. We hechten aan kenmerkende jacquardtechnieken maar verleggen ook onze grenzen door het gebruik van innovatieve mogelijkheden. Digitale druk ontsluit een wereld aan mogelijkheden en optische effecten. We spelen met kleur en structuur voor technisch hoogstaande dessins die voortborduren op onze iconische stijl.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer