Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant. Vanwege het speciale garen is het mogelijk om daglicht in de ruimte te reguleren met als gevolg dat er een prettig binnenklimaat gecreëerd kan worden. Deze innoverende stof heeft een aangenaam zachte uitstraling, wat hem zeer geschikt maakt in een residentiele setting.

Factoren die de lichtdoorlatendheid van gordijnen beïnvloeden

De hoeveelheid licht die het gordijn doorlaat hangt af van de openingsfactor, het type garen en de kleur van de stof zelf. De kleur wit heeft de hoogste reflectiewaarde. Het glanzende garen aan de achterkant draagt dan ook bij aan de verhoogde reflectie waarde.

LEES MEER OVER COMFORTWAARDEN

De voordelen van het reflecterende gordijn Zink:

  • De helft van het visuele licht wordt gereduceerd
  • De helft van de warmte wordt gereduceerd
  • Energiebesparend
  • Bevordert de privacy
  • Geschikt voor kantoorruimtes

Pre-consumer gerecyclede Trevira CS vezels

Zink is gemaakt met 75% pre-consumer gerecyclede Trevira CS vezels. De fabricage van polyestervezels en filamenten levert onvermijdelijk restafval op. Trevira kiest ervoor dit restafval als een waardevolle grondstof te beschouwen. De verzamelde vezels worden verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product.

LEES MEER OVER ZINK

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer