Isolerende gordijnen

De Ploeg neemt haar verantwoordelijkheid en ontwerpt modische en functionele gordijnstoffen. Bijvoorbeeld stoffen die helpen om energieverlies bij het raam te beperken en zodoende bijdragen dat er minder natuurlijke hulpbronnen worden gebruikt.

Gordijnen verlagen energiekosten

In moderne woningen wordt veel glas gebruikt. En het is duidelijk dat de situatie van het raam op de kompasrichting, en dus op de loop van de zon, een aanzienlijke invloed heeft. Bovendien spelen het soort glas en het oppervlak, het type raam en de functionele eigenschappen van het gordijn een doorslaggevende rol in de doeltreffendheid van de isolatiewaarden. Los daarvan, feit is dat isolerende gordijnen het warmteverlies bij het raam verminderen en helpen verwarmingsenergie te besparen. Zo worden energiekosten verlaagt, de woning duurzamer en verkleint de CO2-voetafdruk.

Isolerende gordijnen

De Ploeg heeft een aantal kwaliteiten in collectie die qua structuur een goede afsluiting bieden. Dimout Solid en Blackout Goodnight isoleren goed omdat ze zo dicht geweven zijn. Velours en chenille zijn geschikt door het volumineuze garen. Velours Alma en Bouclé Cobble sluiten hier mooi op aan. Kies daarnaast voor een voering en zorg dat het raam goed wordt omsloten, dan houden de gordijnen koude buiten en warmte binnen.

Verduisterende gordijnen

De Ploeg kent een selectie verduisterende stoffen die door de dichtheid van het doek niet alleen het zonlicht buiten sluiten, maar ook de warmte heel goed isoleren. Zeker wanneer je nog enkel glas hebt kan dit enorm voordeel opleveren. En ja, heb je dubbel glas, alle beetjes helpen, ook dan valt er winst te behalen! Solid, Comfort, Dimmer en Hidden FR zijn van die isolerende afsluiters!

De highlights uit De Ploeg collectie met isolerende eigenschappen:

Cliff

Een mooie, karakteristieke kamerhoge gordijnstof, geweven in een combinatie van linnen en polyester. Cliff ervaart de voordelen van beide materialen: de natuurlijke look van linnen gecombineerd met de stabiele, onverwoestbare eigenschap van polyester. Mét isolerende eigenschappen!

Bekijk Cliff

Cobble

Een mooie dichte, zware kwaliteit gordijnstof met een soepele valling. Het verfijnde weefsel van bouclé garens geeft de stof een eigentijds en zacht karakter. Cobble heeft een subtiel duotoon effect en een zeer toepasbaar kleurpallet.

Bekijk Cobble

Cor

Een bicolour geweven kleurstructuur, Trevira CS met een natuurlijke look en feel. Zacht en soepel vallend. En isolerend door het volumineuze garen en de dichte weving.

Bekijk Cor

Comfort

Kleurstructuur in kamerhoge dim out kwaliteit.

Bekijk comfort

Korn

Een kamerhoge gordijnstof in een mooie, zware, vlamvertragende kwaliteit. Door zijn bicolour kleureffect krijgt deze stof een natuurlijke look en feel.

Bekijk korn

Solid

Solid heeft een minimalistische, Scandinavische uitstraling in een uitgebalanceerd kleurenpalet met een charmant bi-color effect waardoor alle tinten heel subtiel in elkaar overvloeien. Een dim out met twee mooie kanten. Isolerend door het zeer dichte doek en Solid draagt naast een verfijnde interieuruitstraling ook bij aan een hoogwaardig aanzicht van de buitengevel.

Bekijk Solid

Venn

Een bicolour geverfde kamerhoge gordijnstof met een zachte stonewash finish. Door de dichte weving kent Venn een prima isolerende werking.

Bekijk Venn

Goodnight

Een kamerhoge blackout. Een digitaal geprinte uni waarbij het lijkt alsof de kleur erop gesprayd is met een spuitbus. Door de dichte structuur en blackoutcoating, bijzonder isolerend. Bovendien resulteert de witte blackoutcoating aan de achterzijde van de Goodnight in goede reflectiewaarden en dat heeft ook weer een positieve invloed op de isolatiewaarden!

Bekijk goodnight

Cijfers enzo

Om bij stil te staan… Sluit je je De Ploeg gordijnen zodra het donker wordt dan kan je in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar besparen. Als de verwarming minder hard hoeft te branden, bespaar je niet alleen geld, maar ook uitstoot van CO2. Duurzaam denken en doen. Doordat gordijnstof warmer wordt dan glas, voelt het binnen met gesloten gordijnen behaaglijker aan. Ook is er minder tocht. Mogelijk kan de verwarming daardoor een graadje lager staan. Dat kan op jaarbasis tot zo’n 6 procent op de verwarmingskosten schelen.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer