Destination Design: inspiratie en ontmoeten

Destination Design is een initiatief van verschillende Nederlandse en internationale designmerken ontstaan vanuit de behoefte om op een hoogwaardige manier te sparren met professionals uit de branche. De beste Nederlandse en internationale designmerken creëren samen een podium voor nieuwe producten, innovaties en ideeën, op een plek met alle mogelijkheden voor inspiratie en ontmoeting. Van designmeubelen, tafels en kasten, tot meubelstoffen en vloerkleden onder het genot van een borrel en bite.

Unieke locatie: Het Klokgebouw in Eindhoven

Wat vroeger een belangrijke productielocatie van Philips was, is nu een aantrekkelijke en inspirerende plek voor jonge, innovatieve ondernemers uit de creatieve en culturele industrie. In plaats van Philips’ eigen bakeliet brengt dit rijksmonument nu allerhande creatieve initiatieven voort. Van design tot muziek. Het Klokgebouw ademt nog altijd zijn authentieke industriële uitstraling. Bruisend, enerverend en verrassend. En dat maakt dit markante gebouw tot de perfecte locatie voor Destination Design.

Een terugblik

De Ploeg maakte deel uit van de 49 internationale deelnemers uit verschillende interieurdisciplines en toonde een selectie van haar nieuwe meubel- en gordijnstoffen met als thema: duurzaam denken en doen.

Al bijna 100 jaar werkt De Ploeg aan kwalitatief hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen. Stoffen om van te genieten. Gemaakt met aandacht voor mens en milieu. In eigen huis ontworpen en ontwikkeld en gemaakt middels een eerlijk en veilig productieproces binnen de Europese Unie.

Een bescheiden gebaar

De Ploeg toonde haar duurzame label ‘De Ploeg – Durables’ en werkt daarmee aan haar missie om ieder jaar een stukje duurzamer te worden. Collecties die doordacht ontwikkeld zijn en generaties overleven, niet onderhevig aan de tijdgeest. De Ploeg zoekt de duurzame uitdaging echter ook in de materialiteit. Met van origine de nadruk op vakmanschap en natuurlijke materialen toonde De Ploeg op Destination Design meer dan ooit oog voor detail en focus op mooie en eerlijke materialen.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

Isolerende gordijnen

De Ploeg neemt haar verantwoordelijkheid en ontwerpt modische en functionele gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Destination Design: inspiratie en ontmoeten

Destination Design is een initiatief van verschillende Nederlandse en internationale designmerken.

Lees meer
Lees meer

New: Upholstery fabrics

We ontwikkelen Tijdloos en duurzaam, met de gedachte dat mooie stoffen elke periode, smaak en alle vluchtige trends overstijgen.

Lees meer