De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

In januari ademde Keulen vijf dagen lang design, in de interieurpaviljoens ‘Verweven in Design’ ontstond een prachtige symbiose tussen vormgeving en functionaliteit. Hier werden niet alleen materialen met elkaar verweven, maar ook verhalen, tradities en vakmanschap. Drijfveren om samen met de beste ontwerpers oplossingen te creëren die de grenzen van creativiteit verleggen en hoogwaardig comfort bieden in het dagelijks leven. Veelzijdig, genereus en omarmend.

Dé design hotspot van IMM 2024

Met negen vooraanstaande Nederlandse designproducenten namen we deel aan dit bijzondere inspiratie-evenement tijdens meubelbeurs IMM Keulen. Met het standconcept ‘Verweven in Design’ presenteerden we samen met Artifort, Hollands Licht, Label vandenberg, Longbarn, Metaform, Montis, Pilat&Pilat en Pode gezamenlijk onze nieuwste collecties, interieurproducten en textiel op twee grote inspiratiepaviljoens.

Breed scala aan designproducten

De Eindhovense designstudio Raw Color bedacht het overkoepelende concept dat de merken op een stijlvolle manier samenbracht. In het concept werd het collectief zichtbaar voor bezoekers, maar bracht elk merk zijn identiteit en nieuwe collectie op een onderscheidende manier naar voren.
Het duurzame gedachtegoed was dat door faciliteiten en ruimte te delen, materialen en kosten efficiënter ingezet kunnen worden. Dat droeg bij aan een duurzame presentatie en de mogelijkheid tot hergebruik van materialen.

De Ploeg: A collection based on intuition

Vakmanschap en intuïtie vormen de rode lijn in de 2024 collectie. Ontworpen met liefde voor rust, eenvoud en tijdloze luxe. In een wereld waarin alles vluchtig lijkt, is bezinning en onthaasting belangrijker dan ooit tevoren. De focus ligt op stoffen met een tijdloze uitstraling en lange levensduur. We zijn ervan overtuigd dat dit een van de antwoorden is op het alsmaar groeiende verlangen naar een bewustere levensstijl.

Daarnaast maken we meer en meer gebruik van duurzamere materialen zoals onder andere gerecycled polyester en zijn functionele stoffen ook dit jaar weer een essentieel onderdeel binnen De Ploeg collectie.

Natuurlijke duurzaamheid

Tijdloze tinten geïnspireerd op pure materialen als wol, hout en vlas vormen een solide basis voor de collectie en zijn onvermijdelijk in de zoektocht naar duurzaamheid met de natuur als onuitputtelijke inspiratiebron.

De collectie wordt verrijkt met een serie spontane bloemdessins met een naïeve uitstraling. Ontworpen met een kleine knipoog naar de historische drukstoffen van Weverij de Ploeg. In vrolijke gedurfde kleuren zijn deze dessins de eyecatchers van de collectie.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer