A collection based on intuition

Vakmanschap en intuïtie vormen de rode lijn in de nieuwe gordijn- en meubelstofcollectie van De Ploeg. Ontworpen met liefde voor rust, eenvoud en tijdloze luxe. In een wereld waarin alles vluchtig lijkt, is bezinning en onthaasting belangrijker dan ooit tevoren. Daarom omarmen we de schoonheid van natuurlijke materialen zoals zachte linnens en warme wollen.

Bekijk de nieuwe collectie

Concious choice

Tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van een collectie ligt onze focus op stoffen met een tijdloze uitstraling en lange levensduur. We zijn ervan overtuigd dat dit een van de antwoorden is op het alsmaar groeiende verlangen naar een bewustere levensstijl. Daarnaast maken we meer en meer gebruik van duurzamere materialen zoals onder andere gerecycled polyester.

Functional fabrics

Functionele stoffen zijn een essentieel onderdeel binnen de Ploeg collectie.
Een bijzondere nieuwe toevoeging binnen dit thema is gordijnstof Kinto. Een 100% blackout stof zonder coating, tevens geweven met vlamvertragende gerecyclede garens. Een prachtige volle stof die soepel valt en dankzij zijn elegante zijdeglans kleuren krachtig laat overkomen.

Timeless colour palettes

Tijdloze tinten geïnspireerd op pure materialen als wol, hout en vlas vormen een solide basis voor de collectie en zijn onvermijdelijk in de zoektocht naar duurzaamheid. Met de natuur als onuitputtelijke inspiratiebron kwamen we tot rustgevende groenen en zachte zandtinten en warme comfortabele tonen van klei, aarde en oker nemen een belangrijke plek in binnen de collectie. Gecomplimenteerd met levendige tinten als koraal rood, diep geel en gras groen die je interieur tot leven brengen.

Hand-drawn florals

De collectie wordt verrijkt met een serie spontane bloemdessins met een naïeve uitstraling. Ontworpen met een kleine knipoog naar de historische drukstoffen van Weverij de Ploeg. Beweeglijke, vloeiende designs met een Scandinavische ondertoon, een speels dialoog tussen weeftextuur en opdruk. In vrolijke gedurfde kleuren zijn deze dessins de eyecatchers van de collectie.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

De Ploeg 2024: An ode to crafts

Ontdek de tijdloze luxe van De Ploeg's nieuwe collectie, waar vakmanschap, intuïtie en duurzaamheid samenkomen in functionele stoffen en levendige kleurenpaletten.

Lees meer
Lees meer

Ontdek de tijdloze pracht van stof Taro

In het streven naar innovatie heeft De Ploeg recentelijk Taro geïntroduceerd, een noviteit onder de hoogwaardige meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

De Ploeg & IMM 2024: verweven in design

Ervaar de harmonie van design en vakmanschap tijdens IMM 2024. Ontdek een voorproefje van onze veelzijdige en duurzame nieuwe collectie.

Lees meer