AKOESTISCHE STOFFEN

De Ploegstoffen zijn ontworpen om bij te dragen aan een goede leef- en werkomgeving. Esthetiek, functionaliteit, comfort en duurzaamheid gaan daarbij hand in hand. Een aantal geselecteerde kwaliteiten van De Ploeg zijn uitstekend geschikt om de akoestiek in ruimtes te verbeteren. Onderstaande geluidsabsorberende stoffen zijn getest conform ISO 354:2003

AKOESTISCHE GORDIJNSTOFFEN

KORN

Een kamerhoge gordijnstof in een mooie, zware, vlamvertragende kwaliteit. Door zijn bicolour kleureffect krijgt deze stof een natuurlijke look en feel.

LOOM

Loom is een bontgeweven dobbystof op 140 cm breed. Het kleurritme van het gestructureerde garen levert een vintage structuur op met een zachte touch. Gordijnstof Loom is verkrijgbaar in 26 kleuren.

Bekijk hier het certificaat akoestiek van Loom.

DIMMER

Gordijnstof Dimmer is een kamerhoge Dim-Out kwaliteit. De stof heeft een natuurlijk ogende structuur en is bicolour geverfd. Verkrijgbaar in 28 kleuren.

Bekijk hier het certificaat akoestiek van Dimmer.

ODE

Ode is een kamerhoge gordijnstof met een natuurlijk melange effect. De stof is verkrijgbaar in 55 kleuren. De stof is fijn van touch en heeft een natuurlijke linnenlook. Ode is een mooi vallend gordijn dat makkelijk is toe te passen (vlamwerend, 100% PE Flame Retardant).

Bekijk hier het certificaat akoestiek van Ode.

CALM

Een transparante gordijnstof met een technisch uiterlijk. Wat Calm zo bijzonder maakt zijn de -voor een transparant- uitzonderlijk hoge akoestische waarden. Deze zijn te danken aan de ingenieuze toepassing van het garen. Door de bijzondere structuur van het garen worden geluidsgolven verstrooid en afgezwakt. Calm is de iets dichtere variant van de Fade.

ALMA

Zachte akoestische velours kwaliteit in een rijke kleurreeks. Alma is ook te gebruiken als meubelstof en voor panelen.

QUIET

Een transparante gordijnstof met een technisch uiterlijk. Wat Quiet zo bijzonder maakt zijn de -voor een transparant- uitzonderlijk hoge akoestische waarden. Deze zijn te danken aan de ingenieuze toepassing van het garen. Door de bijzondere structuur van het garen worden geluidsgolven verstrooid en afgezwakt. Quiet is de gestreepte variant van de Calm.

FADE

Een transparante gordijnstof met een technisch uiterlijk. Wat Fade zo bijzonder maakt zijn de -voor een transparant- uitzonderlijk hoge akoestische waarden. Deze zijn te danken aan de ingenieuze toepassing van het garen. Door de bijzondere structuur van het garen worden geluidsgolven verstrooid en afgezwakt. Fade is de iets transparantere variant van de Calm.

Akoestische meubelstoffen

VILANO

De stof Vilano waarmee de akoestische wandpanelen worden bekleed, is een wolvilt van De Ploeg met uitstekende technische eigenschappen. Deze hoogwaardige meubelstof heeft een absorberende werking, is vuilafstotend, antistatisch en brandvertragend.

Bekijk hier het certificaat akoestiek van Vilano.

PLOEGWOOL

Deze stof met een sterke weefstructuur en comfortabele touch is gemaakt van 100% zuiver wol. Ploegwool is verkrijgbaar in 64 kleuren. De melangekleur in het garen zorgt ervoor dat de stof zich aanpast aan de kleuren in de ruimte. De stof voelt comfortabel en heeft een zachte touch.

Bekijk hier het certificaat akoestiek van Ploegwool.

POLAR

Polar is een doorgestikte wollen meubelstof bestaand uit meerdere lagen. Het doorgestikte dessin geeft een driedimensionaal effect. Door de dikte en dichtheid heeft de stof Polar goede geluidsabsorberende eigenschappen.


ALMA

Zachte akoestische velours kwaliteit in een rijke kleurreeks. Alma is ook te gebruiken als gordijnstof.

BOLD

Een driedimensionale bekledingsstof, als vervolg op de kwaliteit Polar. Bold is een grafisch dessin gestikt in de 100% wollen meubelstof Feltwool. Erg geschikt voor bijvoorbeeld (akoestische) panelen en decoratieve meubelbekleding. Komt in 9 kleuren, maar vanaf 50 meter is hij ook in alle andere Feltwool kleuren te bestellen.