Een raam, om bij stil te staan

Een raam om bij stil te staan, te turen, te dromen en te vervagen. Een raam om naar de verte te staren. Bij De Ploeg omarmen we deze verte, bestuderen we de horizon en waarborgen we de toekomst door deze in het heden met zorg vorm te geven.

Tijdloosheid is de spil in duurzaam denken en handelen

De gordijncollectie van De Ploeg sluit aan bij deze visie. Een collectie gemaakt op een klimaatvriendelijke manier en waarvan de wevingen en kleurencombinaties tijdloos vormgegeven zijn. Tijdloosheid is de spil in duurzaam denken en handelen. Omdat we met z’n allen de verantwoordelijkheid hebben om onze keuzes zorgvuldig te maken, ons niet te laten verleiden door de vluchtigheid van esthetische schommelingen maar een product uitzoeken dat bij ons past, voor altijd.

Een innovatief droomgaren

De nieuwe collectie bestaat uit luchtige soepelvallende gordijnen die uitnodigen om aangeraakt te worden, je handen er doorheen te halen en te voelen hoe het zonlicht door de frisse kleuren heen sijpelt. Het zijn gordijnen die bestaan uit pre- en postconsumer afval en daarmee een mooie aanvulling zijn op onze reeds ontwikkelde Durables collectie.

Het selecteren van de grondstoffen voor onze gordijnen verloopt volledig in lijn met onze visie. Ook voor deze collectie hebben we nieuwe garens ontwikkeld, bestaande uit zowel pre- als postconsumer afval. Bij het produceren van garens en textiel worden veel onderdelen beschouwd als afval. Afval met potentie. Reststukken, randjes, overblijfselen en foutjes worden op innovatieve wijze verzameld en doorontwikkeld tot een verantwoord en hoogwaardig garen. Daarnaast maken we ook gebruik van postconsumerafval. Hierbij worden diverse producten, waaronder petflessen en restproducten uit de mode industrie, gerecycled tot een sterk en soepel garen. Een techniek waarbij we restproducten een tweede leven geven.

Evolve

Kleurnuances vloeien subtiel in elkaar over en creëren een spel van levendige tinten. Dessin Evolve is digitaal geprint op de transparante gordijnstof Akin en heeft een zachte batist achtige touché. De stof is kamerhoog, geweven in 100% gerecyclede garens en projectgeschikt vanwege zijn brandvertragende eigenschappen.

De kleuren vertegenwoordigen de ultieme basis voor elke inrichting

Voorzichtig doseren we de tinten, luisterend naar de eigenschappen van de kleur, en ruimte scheppend voor de kracht ervan. Kleur is voor ons een zeer inspirerend onderdeel in het ontwerpproces. Kenmerkend aan de collectie zijn de kleurschakeringen van onze nieuwe dessins, mistige ombrés die aansporen om de stof van dichtbij te bekijken. Het subtiele kleurverloop van deze dessins is ook terug te zien bij het kleurenaanbod van de uni gordijnen. Samen zorgen zij voor een inspirerend en stijlvast kleurpalet met een verscheidenheid aan tijdloze tinten zoals zachte mos-groenen, grijs-blauwen en een rijk aanbod van roest en ambertinten. De ultieme basis voor elke inrichting.

Het zijn gordijnen die je interieur zullen ondersteunen en met je smaak meegroeien. Het zijn gordijnen die spelen met de deining van het licht, resulterend in een elegant kader om doorheen te staren of je achter terug te trekken.

Chalk

Een tijdloze gordijnstof met een wollige touché die heerlijk zacht aanvoelt. Geweven in een gelijkmatige maar natuurlijk ogende structuur, een cohesie van meerdere tinten die uitnodigt om de stof van dichtbij te bekijken. Chalk is kamerhoog, geweven in 100% gerecyclede garens en projectgeschikt vanwege zijn brandvertragende eigenschappen.

Een beter morgen

Door vakmanschap en hightech productietechnieken te combineren heeft De Ploeg wederom een duurzame gordijnencollectie ontwikkeld. Door gerecycled garen of garen uit duurzamere bronnen te gebruiken zoals hennep en Lyocell, en samen te werken met partnerschappen die onze visie delen, geloven we dat we een positieve impact kunnen hebben in de wereld.

Een gordijnencollectie waarbij je ‘s ochtends ontwaakt met een heldere visie en je ’s avonds reflecteert met een duidelijk oog op morgen, een beter morgen

Onno

Een no-nonsens gordijnstof met een zachte touché. Subtiele effectjes in het garen geven de stof een natuurlijke optiek. Onno is transparant, kamerhoog en bevat garens gemaakt van onder andere gerecyclede PET-flessen en gerecycled katoen uit de kleding industrie.

Pagina delen

Andere interessante artikelen

Lees meer

Een raam, om bij stil te staan

Een raam om bij stil te staan, te turen, te dromen en te vervagen. Een raam om naar de verte te staren.

Lees meer
Lees meer

Soft focus

De ploeg staat voor ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen.

Lees meer
Lees meer

Akoestische transparante gordijnen 

Voor het eerst presenteren we daarmee stoffen die zowel geluiddempend als transparant zijn.

Lees meer